Športové talenty z Levoče budú trénovať na novom školskom ihrisku

25.09.2006 Levoča

Levoča 25. septembra (TASR) - Mladé športové talenty z Levoče a okolia budú môcť odo dneška trénovať i súťažiť na novom viacúčelovom ihrisku v areáli Základn...
Levoča 25. septembra (TASR) - Mladé športové talenty z Levoče a okolia budú môcť odo dneška trénovať i súťažiť na novom viacúčelovom ihrisku v areáli Základnej školy (ZŠ) na Ulici Gašpara Haina.

\"Škvarovú 200 metrovú atletickú dráhu nahradila tartanová. Stred ihriska s umelým trávnikom bude slúžiť na loptové hry, napríklad malý futbal, hádzanú či volejbal, \" informovala TASR riaditeľka školy Gabriela Gerčáková.
Mesto Levoča spravuje tri základné školy. Najväčšou z nich je ZŠ na Ulici Gašpara Haina, ktorú navštevuje v tomto školskom roku 700 žiakov, 180 z nich dochádza z okolitých obcí. Škola sa venuje najmä rozvoju mladých atletických talentov. K jej úspechom patrí napríklad národný majstrovský titul spred dvoch rokov v kategórii žiakov.
Okrem atletických úspechov sa môže pochváliť aktívnou účasťou v projektoch zameraných na podporu počítačovej gramotnosti v regióne. Je školiacim centrom v rámci projektu Infovek. Vlani sa tam zdokonalilo vo využívaní progresívnych informačných technológií 180 učiteľov. Škola organizuje kurzy počítačovej techniky aj pre obyvateľov mesta a okolia.
\"Venujeme sa tiež výučbe cudzích jazykov. S angličtinou môžu u nás začať už žiaci prvého ročníka. V súčasnosti budujeme jazykové laboratóriom, ktoré chceme sprevádzkovať ešte tento týždeň, \" priblížila aktivity školy jej riaditeľka. Dodala, že mimo vyučovacích hodín organizujú jazykové kurzy aj pre dospelých.
 

Vyberte región